Първоначално публикувано от Doomguy
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Сменям, сменям, а проблема си остава ...
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение1. 40 лева за читава и пълна диагностика не са много.
2. В Гърция съм плащал 50-60 евро за диагностика.
3. Ако комютъра покаже,че нещо е прецакано,значи е прецакано и трябва да се смени или ремонтира.
4.По-добре е да дадеш 40 лева за диагностика и да знаеш къде е проблема отколкото да караш с риск и вместо 40 утре да се изръсиш 440 лева.
5.Имаш и друга опция,купуваш си кабелче,сваляш един FES и почваш да кълвеш и да се самообразоваш.....и пак скоро няма да се справиш като един опитен диагностик.
2. Там ако искаш и 100 плащай, Гърците не са нашето дередже.
3. Да, да.
4. Принципно си е така.
5. Най-смисленото в поста ти. Колкото до опитните диагностици .... без коментар.Диагностика не е да се вържеш към компа, да изчистиш грешките и толкоз.
Много майстори и това не могат, еле като опрат до настройка на хардуера и софтуера
Принципно за всеки влак си има пътници, за всяко нещо си има конкретен майстор ама повечето са тарикати. Е винаги има изключения ама ...
В сервиз не стъпвам, всичко сам си правя.
И съм почнал от нулата.
Comment
-
Първоначално публикувано от emzo Покажи съобщение1. За София може и да не са много, за провинцията си е обир.
2. Там ако искаш и 100 плащай, Гърците не са нашето дередже.
3. Да, да.
4. Принципно си е така.
5. Най-смисленото в поста ти. Колкото до опитните диагностици .... без коментар.Диагностика не е да се вържеш към компа, да изчистиш грешките и толкоз.
Много майстори и това не могат, еле като опрат до настройка на хардуера и софтуера
Принципно за всеки влак си има пътници, за всяко нещо си има конкретен майстор ама повечето са тарикати. Е винаги има изключения ама ...
В сервиз не стъпвам, всичко сам си правя.
И съм почнал от нулата.
Къде съм писал,че триенето на грешки е диагностика?
Това,че ти можеш и си правиш всичко сам,не значи,че всеки може,трябват познания,условия,инструменти.....и желание.
Гърция я дадох като сравнение,тоест,че 40 лева не са и чак толко многу пари.Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
Citroen C2 1,6 Sensodrive
Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX
....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!
Comment
-
-
Първоначално публикувано от emzo Покажи съобщениеПроблемов нет, товарищ.
На глупости - глупости пиша.Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
Comment
-
Първоначално публикувано от dansguardian Покажи съобщениеСлед като смених тая уйовина http://axm-auto.com/index2.php?brand...menkl=1&show=1 Оборотите не са трепнали при никакъв режим - нито на място, нито в движение, нито с климатик. Лошото е, че последните 2 ги взех
Това е решението на проблема, при мен също оборотите се стабилизираха след смяната на Уйовината[/QUOTE]
Тая "уьовина" взех че я поръчах и утре ще е на лице, обаче идея ди нямам как се сменя , но ще се справя вероятно.
Сега обаче ме е яд че ще се набутам около 25 кинта, защото се сетих че тоя тъп двигател едва ли му е мноо кеф да ги диша тези гадости и както беше направил един колега, да запуша двете дупки около дросела, а гадостите да ги пусна в атмосверата с един маркуч.
Интересно, от вчера карам на бензин и оборотите ми почти не се клатят, може би мърдат много рядко с около 50 и то за малко....което въобще не означава че ще прежаля метана.Алфа 156 1.8ТС+ГИ-метан
Comment
-
Хора настройте си газовите/метановите уредби като хората,и после търсете проблем в колата
---------- Post added at 14:47 ---------- Previous post was at 14:47 ----------
Първоначално публикувано от snaiperisto Покажи съобщениеТова е решението на проблема, при мен също оборотите се стабилизираха след смяната на УйовинатаТая "уьовина" взех че я поръчах и утре ще е на лице, обаче идея ди нямам как се сменя , но ще се справя вероятно.
Сега обаче ме е яд че ще се набутам около 25 кинта, защото се сетих че тоя тъп двигател едва ли му е мноо кеф да ги диша тези гадости и както беше направил един колега, да запуша двете дупки около дросела, а гадостите да ги пусна в атмосверата с един маркуч.
Интересно, от вчера карам на бензин и оборотите ми почти не се клатят, може би мърдат много рядко с около 50 и то за малко....което въобще не означава че ще прежаля метана.Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщениеХора настройте си газовите/метановите уредби като хората,и после търсете проблем в колата
---------- Post added at 14:47 ---------- Previous post was at 14:47 ----------
Ти щом караш няколко дена на бензин,и колата почти няма проблем с оборотите,какво ти говори това ?????Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
Comment
-
Ако всичко му е наред 1.8 върви повече от перфектно за кубатурата си! Имаш проблем някъде или имаш по-мощна кола и затова тази ти се струва слаба.
Comment
-
Първоначално публикувано от Ivanov_ Покажи съобщениеАко всичко му е наред 1.8 върви повече от перфектно за кубатурата си! Имаш проблем някъде.
Премери вятъра в цилидрите като за начало.
Comment
-
Колата на колегата върви както си трябва...повозихмесе карал съм и други,возил съм се на други....1.8 върви прилично само след5х оборота.
Този мотор е муден до 3х...за разлика от други двигатели!sigpicALFA ROMEO 156 1.8TS ex
ALFA ROMEO 2.0JTS ex
ALFA ROMEO Crosswagon Q4
Продавам Алфи на части!
Comment
-
Аз не знам стоков ТС да не е муден в ниските.......Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
Comment
Comment