Известие

Collapse
No announcement yet.

Сменям, сменям, а проблема си остава ...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщение
    На мен диагностиката ми е безплатна, ако я правя заедно с някой друг ремонт. И според мен метана на тази кола е абсолютна тъпня. И без това мотора е спънат, с пръднята го спъваш още повече. Икономията спрямо обикновен ГИ въобще не си заслужава, особено с разправиите и липсата на динамика. Въобще за какво си взе Алфа? Това не е работен кон. Не е някой мърляк, който ще търпи да го караш на смърт без да пипаш нищо по него. Капризни коли са и не са за всеки.
    Подарък ми е.
    Алфа 156 1.8ТС+ГИ-метан

Comment

• Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
      1. 40 лева за читава и пълна диагностика не са много.
      2. В Гърция съм плащал 50-60 евро за диагностика.
      3. Ако комютъра покаже,че нещо е прецакано,значи е прецакано и трябва да се смени или ремонтира.
      4.По-добре е да дадеш 40 лева за диагностика и да знаеш къде е проблема отколкото да караш с риск и вместо 40 утре да се изръсиш 440 лева.
      5.Имаш и друга опция,купуваш си кабелче,сваляш един FES и почваш да кълвеш и да се самообразоваш.....и пак скоро няма да се справиш като един опитен диагностик.
      1. За София може и да не са много, за провинцията си е обир.
      2. Там ако искаш и 100 плащай, Гърците не са нашето дередже.
      3. Да, да.
      4. Принципно си е така.
      5. Най-смисленото в поста ти. Колкото до опитните диагностици .... без коментар.Диагностика не е да се вържеш към компа, да изчистиш грешките и толкоз.
      Много майстори и това не могат, еле като опрат до настройка на хардуера и софтуера

Принципно за всеки влак си има пътници, за всяко нещо си има конкретен майстор ама повечето са тарикати. Е винаги има изключения ама ...

В сервиз не стъпвам, всичко сам си правя.
      И съм почнал от нулата.
      ex - 147 16v multijet

Comment

• Първоначално публикувано от emzo Покажи съобщение
        1. За София може и да не са много, за провинцията си е обир.
        2. Там ако искаш и 100 плащай, Гърците не са нашето дередже.
        3. Да, да.
        4. Принципно си е така.
        5. Най-смисленото в поста ти. Колкото до опитните диагностици .... без коментар.Диагностика не е да се вържеш към компа, да изчистиш грешките и толкоз.
        Много майстори и това не могат, еле като опрат до настройка на хардуера и софтуера

Принципно за всеки влак си има пътници, за всяко нещо си има конкретен майстор ама повечето са тарикати. Е винаги има изключения ама ...

В сервиз не стъпвам, всичко сам си правя.
        И съм почнал от нулата.
        Чей бе мой,къф ти е проблемО?
        Къде съм писал,че триенето на грешки е диагностика?
        Това,че ти можеш и си правиш всичко сам,не значи,че всеки може,трябват познания,условия,инструменти.....и желание.
        Гърция я дадох като сравнение,тоест,че 40 лева не са и чак толко многу пари.
        Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
        Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
        Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
        Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

• Проблемов нет, товарищ.
          На глупости - глупости пиша.
          ex - 147 16v multijet

Comment

• Първоначално публикувано от emzo Покажи съобщение
            Проблемов нет, товарищ.
            На глупости - глупости пиша.
            Ми пиши умности бре,кой те спира?

Comment

• Първоначално публикувано от dansguardian Покажи съобщение
              След като смених тая уйовина http://axm-auto.com/index2.php?brand...menkl=1&show=1 Оборотите не са трепнали при никакъв режим - нито на място, нито в движение, нито с климатик. Лошото е, че последните 2 ги взех

Това е решението на проблема, при мен също оборотите се стабилизираха след смяната на Уйовината [/QUOTE]

Тая "уьовина" взех че я поръчах и утре ще е на лице, обаче идея ди нямам как се сменя , но ще се справя вероятно.
              Сега обаче ме е яд че ще се набутам около 25 кинта, защото се сетих че тоя тъп двигател едва ли му е мноо кеф да ги диша тези гадости и както беше направил един колега, да запуша двете дупки около дросела, а гадостите да ги пусна в атмосверата с един маркуч.

Интересно, от вчера карам на бензин и оборотите ми почти не се клатят, може би мърдат много рядко с около 50 и то за малко....което въобще не означава че ще прежаля метана.
              Алфа 156 1.8ТС+ГИ-метан

Comment

• Хора настройте си газовите/метановите уредби като хората,и после търсете проблем в колата

---------- Post added at 14:47 ---------- Previous post was at 14:47 ----------

Първоначално публикувано от snaiperisto Покажи съобщение
                Това е решението на проблема, при мен също оборотите се стабилизираха след смяната на Уйовината
                Тая "уьовина" взех че я поръчах и утре ще е на лице, обаче идея ди нямам как се сменя , но ще се справя вероятно.
                Сега обаче ме е яд че ще се набутам около 25 кинта, защото се сетих че тоя тъп двигател едва ли му е мноо кеф да ги диша тези гадости и както беше направил един колега, да запуша двете дупки около дросела, а гадостите да ги пусна в атмосверата с един маркуч.

Интересно, от вчера карам на бензин и оборотите ми почти не се клатят, може би мърдат много рядко с около 50 и то за малко....което въобще не означава че ще прежаля метана.
                Ти щом караш няколко дена на бензин,и колата почти няма проблем с оборотите,какво ти говори това ?????
                Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• Че в неделя съм при газаджия.
                  Алфа 156 1.8ТС+ГИ-метан

Comment

• Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                    Хора настройте си газовите/метановите уредби като хората,и после търсете проблем в колата

---------- Post added at 14:47 ---------- Previous post was at 14:47 ----------

Ти щом караш няколко дена на бензин,и колата почти няма проблем с оборотите,какво ти говори това ?????
                    Ти па не давай акъл бе извейняк,мноу ти разбира киферицата на теб.

Comment

• След два дена каране на бензин установих, че тоя двигател не е от най-вървящите. А с климатика. ..съвсем.
                      Алфа 156 1.8ТС+ГИ-метан

Comment

• Ако всичко му е наред 1.8 върви повече от перфектно за кубатурата си! Имаш проблем някъде или имаш по-мощна кола и затова тази ти се струва слаба.
                        www.t-auto.bg

Носачи ATEC, Авточасти, Масла Bardahl, Motul, Castrol, Mobil < - клик

Comment

• Aбе имам по-мощна, но не е там работата. Един колега го возих малко, каза че така си вървят тия мотори. Май ще трябва да пробвам някоя друга кола.
                          Алфа 156 1.8ТС+ГИ-метан

Comment

• Първоначално публикувано от Ivanov_ Покажи съобщение
                            Ако всичко му е наред 1.8 върви повече от перфектно за кубатурата си! Имаш проблем някъде.
                            х2

Премери вятъра в цилидрите като за начало.
                            ex - 147 16v multijet

Comment

• Колата на колегата върви както си трябва...повозихмесе карал съм и други,возил съм се на други....1.8 върви прилично само след5х оборота.
                              Този мотор е муден до 3х...за разлика от други двигатели!
                              sigpicALFA ROMEO 156 1.8TS ex
                              ALFA ROMEO 2.0JTS ex
                              ALFA ROMEO Crosswagon Q4
                              Продавам Алфи на части!

Comment

• Аз не знам стоков ТС да не е муден в ниските.......

Comment

Working...
                                X